Wil je iets doen voor de Weggeefwinkel? Graag. We kunnen altijd hulp gebruiken.

Vertel over de Weggeef­winkel

Hoe meer mensen weten van de Weg­geef­­wink­el, hoe meer mensen er plezier van hebben, en hoe beter het functio­neert. Vertel dus over de Weg­geef­win­kel aan je vrien­den, familie­­leden, collega’s en mensen in je buurt.

Promoot ons op Facebook

Like onze Facebookpagina en zorg dat anderen dit ook doen. Deel onze berichten en post foto’s van de spullen die je bij ons hebt gevonden of gebracht.

Verspreid stickers of visite­kaartjes

We hebben stickers en visite­kaartjes. Weet je een plek waar deze zouden kunnen hangen/liggen (school, buurthuis, studentenhuis, opvangplek, achter je raam)? Kom ze bij ons halen of stuur even een berichtje, dan sturen we ze op.

Kom klussen, opruimen of poetsen

Praktische hulp is altijd welkom. Eén (of twee) keer per jaar organiseren we een groot klusweekend, maar we hebben vrijwel maandelijks ook een klus-/opruim-/poetsdag. Laat het weten als je hierbij wilt zijn! Ook tijdens openingstijd zijn we blij met mensen die helpen de winkel op orde te houden. Gevallen kleren weer ophangen, lege kleerhangers uit de rekken verwijderen, controleren of puzzels compleet zijn, de vloer vegen, enz. De solidariteitskoelkast moet regelmatig gecheckt worden: staan er dingen te lang in, moet ‘ie schoongemaakt worden, enz. Doe je ding of vraag een vrijwilliger of je ergens mee kunt helpen!

Breng grof vuil weg

Helaas komen er soms spullen binnen die we écht niet kwijtraken en/of te groot zijn voor onze ruimte. Ook worden er soms gewoon spullen buiten openingstijden buiten gezet. We hebben een lieve sympathisant in de buurt die af en toe met de auto naar het grofvuil rijdt om spullen af te voeren, maar het zou heel mooi zijn als er meer mensen zijn die dit willen doen.

Sponsor ons financieel

We werken bij de Weg­geef­winkel zo min mogelijk met geld. Toch zijn er dingen die we moeten betalen: stroom, water en het in de lucht houden van de website. Ook zouden we graag wat geld rese­rveren voor enkele benodigde klussen in de Weg­geef­winkel. Het zou geweldig zijn als we enkele sponsors kunnen vinden die willen bij­springen.

Met een klein beetje finan­ciële hulp van jou kunnen wij de weg­geef­winkel draaien.

Ons rekeningnummer is NL13 TRIO 0379 2093 73 ten name van ‘Wilde Aarde – Weggeefwinkel’.

Doe jij een donatie?

Zelf een idee?

Als je zelf een idee hebt hoe je de Weggeefwinkel kan helpen, dan horen we dat natuurlijk heel graag. De Weggeefwinkel is van en voor iedereen!

Hoe laat je ons weten dat je wilt helpen?

Stuur ons een berichtje of kom het ons live vertellen in de Weggeefwinkel.